L’Institut de Vic celebra la 3a edició del concurs literiari !

Com ja sabeu, l’alerta sanitària en què estem immersos ha alterat la normalitat acadèmica d’ençà del 13 de març. Per això ens veiem obligats a adaptar, també, la tercera edició del Concurs literari a la nova situació. 

Es mantenen les bases 1 (llengües i originalitat), 2 (una obra per categoria), 3 (temàtica), 4 (categories), 5 (extensió), 6 (format) i 10 (premis). 

La resta de bases es veuen alterades com es detalla a continuació: 

7. Les obres (on només hi constarà el pseudònim al marge superior dret) s’enviaran a l’adreça de correu electrònic següent: ampainstitutdevic@gmail.com

A la capçalera només hi figurarà Concurs i la categoria (per exemple, un/a alumne/a de 2n d’ESO que es presenti a poesia escriurà Concurs / Poesia / 1r i 2n d’ESO ). 

La plica amb les dades de l’autor/a es recollirà i es presentarà a la Consergeria quan el centre torni a obrir. 

8. La data límit de lliurament s’amplia fins al dijous dia 23 d’abril

9. El jurat estarà format per professors dels departaments de llengües i per membres de l’AMPA, i premiarà un màxim de dues obres per categoria. El lliurament de premis es decidirà quan el centre torni a obrir. Qualsevol altra incidència no prevista quedarà subjecta a criteri del jurat segons les circumstàncies. 

Llonganissa de Vic IGP

Seguim treballant l’indústria càrnica de la comarca, en aquesta ocasió visitant amb el grup de segon de CFGM d’elaboració d’aliments, l’empresa familiar d’elaboració artesanal de la Llonganissa de Vic desde 1852: la Casa Riera Ordeix. Sis generacions amb il·lusió, respecte i fidelitat a les seves arrels han format part de l’empresa conserva el sistema d’assecat tradicional. Un plaer conèixer la “casa” per dins i quedar ben enamorades de la Llonganissa de Vic!

Moltes gràcies 

😊

.

Treballant l’indústria càrnica

Aquest segon trimestre l’alumnat de primer del CFGM d’elaboració de productes alimentaris hem treballat en diverses unitats formatives la carn, especialment centrades en el sector porcí per la demanda local.

Primerament vam treballar continguts teòrics a classe: maneig, benestar animal, sacrifici, recepció de matèries primeres, controls de qualitat, anàlisi, manipulació i maquinària.

A part pràctica vam visitar un escorxador porcí i posteriorment vam fer l’especejament de mitja canal de porc a l’obrador.

Amb les peces de carn resultant hem elaborat diversos productes càrnics: llonganisses i xoriços, botifarres d’ou, mini hamburgueses amb melmelada de carbassa, lasanya de carn i verdures, croquetes i botifarres.

Seguirem fent el seguiment dels productes elaborats, valor nutricional, envasat, etiquetatge i emmagatzematge.

Formació Servident

Bon dia‼️
Smile.. 😃
Perquè aquest post ho vol explicar tot dels somriures.. Somriures d’anunci…
I avui el volem dedicar als futurs higenistes que ens ajudaran a cuidar-lo!
😁😁😁👩‍⚕️👨‍⚕️🦷🦷🦷🥼😬😬😬🥼🦷
Per això, a part dels continguts que reben a l’institut, els alumnes d’Higene bucodental, també aprenen de professionals que venen al nostre centre a complementar la seva formació.
En aquest cas la sessió formativa, va fer referència a qüestions més tècniques però no per això menys importants: per exemple com fer el manteniment de les cadires, o altre material que hi ha a la clínica dental.

Sevident els hi va saber treure el seu millor somriure!
.
O si no, mireu que orgullosos que es veuen els nostres alumnes amb el seu diploma!!!
.
Gràcies @servident per dedicar-nos aquestes hores!!!

Pràctica higiene de mans i higiene bucal

Avui tindrem cura de les mans i de la seva higiene, i els nostres professors excepcionals seran els alumnes de cures auxiliars d’infermeria (alias cai). D’aquesta manera coneixereu una família més de la magnitud dels cicles del nostre institut.
.
Perquè les nostres mans són essencials en la nostra vida. Gràcies a elles exercim tot tipus d’accions i activitats; cuiden el nostre cos, treballen, fan tasques diverses… subjecten, carreguen, toquen… les mans son bàsiques i cal que hi prestem atenció!
.
Però no només això: els nostres alumnes saben que en la seva professió la higiene d’aquest òrgan és essencial, per tant cal tinguin eines de formació que els hi facilitin l’adquisició de coneixements i que pugui ser utilitzada en el seu futur laboral per millorar el compliment de la higiene de les mans.
.
Cal que entenguin la importància de les infeccions relacionades amb l’atenció sanitària (IRAS), els seus principals factors de risc i els seus mecanismes de transmissió, a més de la importància de la HM com a tècnica “clau” per a la prevenció de les IRAS.
.
Per tot això cal que coneguin com s’ha de realitzar de forma correcta la tècnica de la HM així com les eines que l’OMS ha desenvolupat per millorar la HM entre els professionals del seu ram.
.
I així és com a poc a poc apreneu a tenir cura de les mans, i en definitiva a tenir cura de les persones, fent de la vostra passió la vostra vocació que serà en definitiva la vostra professió.
.
Endavant‼️😉
#institutdevic #fp #cfgm #curesauxiliarsinfermeria#cai #curadelesmans #higienedelesmans #higiene

Taller Electrocardiograma

Com tenim el ❤️.. ⁉️⁉️
Va, doneu-vos cor ❤️ i aquest post us arribarà al ❤️‼️‼️
.
Heu de saber que els/les nostres estudiants de cai (cures auxiliars d’infermeria)
van fer el cor fort i van anar cap a l’hospital universitari de vic a fer un taller que els hi ensenyava com fer un electrocardiograma.
.
Ja sabeu tots/tes que el cor es un òrgan complex que impulsa la sang a través dels vasos sanguinis del sistema circulatori per tal de proveir les cèl.lules de l’organisme amb oxigen i nutrients.
.
Un electrocardiograma és la prova que registra l’activitat elèctrica del cor. Cada batec produeix una activitat elèctrica amb la qual podem averiguar si hi ha alteracions del ritme cardíac.
.
Pot detectar infarts, bloquejos o arritmies i en definitiva pot arribar a salvar vides.
.
Mantenir un cor sa és vital pel nostre benestar, i ara els nostres futurs auxiliars ja en saben més de tenir cura dels seus pacients.
.
De tot ❤️‼️@institutdevic..
 
#institutdevic #fp #cfgm #cai #curesauxiliarsinfermeria #electrocardiograma #taller
#hospital
#hospitaluniversitaridevic #Huv

ÈXIT EN L’ORGANITZACIÓ DEL PROTOCOL DE L’ACTE DE PRESENTACIÓ DEL CONVENI PER AL PLA ESTRATÈGIC DE L’FP

“Els alumnes de comerç i màrqueting col·laboren conjuntament amb els alumnes d’alimentària”

El passat divendres 10 de gener de 2020 els alumnes de segon de màrqueting i publicitat, juntament amb els alumnes d’activitats comercials en l’àmbit logístic de primer, van treballar conjuntament per organitzar i preparar tot el protocol de l’acte de la presentació del conveni per al pla estratègic de l’FP, realitzat a la sala Gernika del centre.

El conveni es va signar entre el Departament d’Educació, el Consell Comarcal d’Osona i Creacció.

En l’acte hi va participar el Director de l’Institut de Vic el Sr. Cristòfol Estrella, el Sr. Joan Carles Rodríguez, President del Consell Comarcal d’Osona i el Sr. Joan Lluís Espinós, Director General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial.

També hi van  assistir les direccions dels Instituts d’FP de la comarca d’Osona, la inspecció dels SSTT del Departament d’Educació a la Catalunya Central, la coordinadora d’Ensenyaments Professionals a la Catalunya Central, el prospector d’FP Dual a la Catalunya Central i persones i/o entitats que formen part del pla estratègic de l’FP d’Osona.

Els alumnes de segon de Màrqueting i Publicitat van organitzar tot el protocol de l’esdeveniment, mentre que l’alumnat de primer d’activitats comercials, van fer de tècnics de protocol durant l’acte i  finalment,  els alumnes de grau mig d’Elaboració de productes alimentaris, van preparar el càtering pels convidats i membres del centre educatiu.

En resum, fou un èxit pels alumnes que van poder participar en l’experiència d’organitzar i planificar un acte d’aquestes característiques.

Visita a la zona comercial de Granollers

Els alumnes d’activitats comercials i activitats comercials en l’àmbit logístic de primer (CM10 i CM12) van visitar la zona comercial de Granollers. Des de l’Institut se’ls va proposar un projecte que consistia a estudiar 5 marques o franquícies presents al centre comercial de la ciutat.

L’objectiu del projecte era conèixer les zones comercials, la tipologia de clients dels establiments, així com analitzar en profunditat diferents marques. Estudiaven des de la imatge corporativa, fins a la qualitat de l’atenció al client passant per l’argumentari de vendes.

A més van analitzar les estratègies de les diferents marques a internet i a les xarxes socials.

Va ser un projecte molt interessant per als alumnes donat que van conèixer de primera mà com treballen marques d’una llarga trajectòria, com per exemple la cadena Inditex, Mango, Muy Mucho, etc.

PFERD ens presenta el seu catàleg de productes

Com ja va sent habitual, PFERD ha vingut a explicar als nostres alumnes a què es dedica l’empresa, ens han ensenyat els productes abrasius que comercialitzen, i una demostració pràctica en taller de com s’utilitzen i així veure el resultat.

Com sempre, ha estat molt instructiu.

Càtering per l’acte de presentació del conveni del pla estratègic de la FP d’Osona

El passat divendres 10 de gener vam encarregar-nos de la part comestible del servei de càtering amb els alumnes de primer del d’elaboració de porductes alimentaris conjuntament amb els alumnes del CFGS de comerç i màrqueting que van dur la part de protocol.

La “minuta” va ser la següent:

Un projecte compartit molt enriquidor per a tothom. Vam aprendre a gestionar-nos com a equip i calcular el temps de cada tasca sense perdre els nervis i la concentració. Felicitats a tot l’equip i esperem que els usuaris en gaudissin.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑