Dilluns 3 de desembre l'institut de Vic ha ofert una xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec de Gustavo Duch. El llicenciat en veterinària, fundador de veterinaris sense fronteres i actualment director de la revista sobirania alimentaria, ha preparat unes dinàmiques per reflexionar sobre el model alimentari actual.
Gustavo afirma “l’arma política més potent que tenim és la forquilla”. A través de les seves reflexions i anàlisi de l’origen de les matèries primeres dels aliments que consumim, ens fa prendre consciència de la importància de tendir a la sobirania alimentària.
També ens revela la persistència del sistema colonial en la industria alimentària, en el qual es desprové al poble dels seus propis cultius en benefici de grans corporacions.
La professora Sònia Resina del CFGM de producció agropecuària de l’institut Giola de Llinars del Vallés, remarca la importància de treballar sota la mirada de la sobirania alimentària en la formació professional de la família d’indústries alimentaries.
L’acte ha finalitzat amb un torn obert de paraules on s’ha vist les reflexions de l’alumat que apunten a un canvi del sistema agroalimentari vigent.