Títol: Tècnic en Elaboració de Productes Alimentaris
Durada del cicle formatiu: 2 anys, 2000 hores en modalitat dual
Horari marc: de 8:00 a 14:35
-1r curs-
Mòdul Professional 1: Operacions de condicionament de matèries primeres
UF 1: condicionament de matèries primeres vegetals. 45 hores
UF 2: condicionament de matèries primeres càrnies. 62 hores
UF 3: condicionament de matèries primeres de la pesca i aqüícoles. 25 hores
Mòdul Professional 2: Tractaments de transformació i de conservació
UF 1: transport i serveis auxiliars. 20 hores
UF 2: preparació i cocció de productes alimentaris. 66 hores
UF 3: Tractaments tèrmics de conservació. 66 hores
UF 4: tractaments de transformació-conservació. 30 hores
UF 5: Envasament i embalatge. 16 hores
Mòdul Professional 3: Processament de productes alimentaris
UF 1: aliments frescos. 66 hores
UF 2: productes conservats mitjançant fermentació, assecat, salaó i altres. 33 hores
UF 3: Productes conservats mitjançant tractaments tèrmics. 33 hores.
UF 4: Plats preparats. 66 hores
UF 5: control de la matèria primera i del producte acabat. 33 hores
Mòdul Professional 5: Matèries primeres en la indústria alimentària
UF 1: Matèries primeres de procedència animal. 44 hores
UF 2: Altres matèries primeres. 39 hores
UF 3: Els aliments: energia i nutrients. 16 hores
Mòdul Professional 6: Venda i comercialització de productes alimentaris
UF1: comercialització i venda. 44 hores
UF2: atenció al client. 22 hores
Mòdul Professional 8: Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments
UF1: manipulació d’aliments. 40 hores
UF2: protecció del medi ambient. 26 hores
Mòdul Professional 10: formació i orientació laboral
UF 1: Incorporació al treball. 33 hores
UF 2: prevenció de riscos laborals. 33 hores
Mòdul Professional 12: anglès tècnic
UF 1: anglès tècnic. 99 hores
Mòdul Professional 14: Formació en centres de treball
UF 1: 416 hores
-2on curs-
Mòdul Professional 4: Processos tecnològics en la indústria alimentària
UF 1: Controls bàsics en els productes alimentaris. 33 hores.
UF 2: Processos de fabricació de productes vegetals i de pesca i aquïcultura. 33 hores.
UF 3: processos de fabricació de productes carnis. 33 hores
UF 4: processos de fabricació de productes lactis. 33 hores
UF 5: Processo de fabricació de plats cuinats i precuinats. 33 hores
Mòdul Professional 7: Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària
UF 1: Aprovisionament del magatzem. 22 hores
UF 2: Recepció, emmagatzematge i expedició de mercaderies. 44 hores.
Mòdul Professional 9: Principis de manteniment electromecànic
UF 1: Xarxes de distribució i equips elèctrics. 24 hores
UF 2: Instal·lacions pneumàtiques i hidràuliques. 23 hores
UF 3: Elements mecànics i principis de manteniment. 19 hores
Mòdul Professional 11: empresa i iniciativa emprenedora
UF 1: empresa i iniciativa emprenedora. 66 hores
Mòdul Professional 13: Síntesi
UF 1: Síntesi. 264 hores
Mòdul Professional 14: Formació en Centres de Treball
UF 1: FCT. 383 hores
Mòdul Professional 15: Dual
UF 1: Dual 297 hores
Es poden realitzar totes aquestes activitats en els següents tipus d'empreses:
Opció de formació professional DUAL:
Planta pilot complerta
Fomació molt pràctica, amb gran varietat de productes elaborats
Llistat d'emprese que col·laboren en la formació dels alumnes del CFGM d'elaboració de productes alimentaris de l'Insitut de Vic (Modalitat DUAL i FCT):
- Agropecuaria Sa Bessona
- ArtiDolç
- Bon Paladar
- Ca la Tresona
- Càrniques Montronill
- Casa Riera Ordeig
- Coperativa de Vic
- Esfossa
- Frigorífics Farrer
- Granja Armengol
- Laboratoris ELAB
- Les Basses
- Patel
- Viñas
Llistat d'emprese que col·laboren facilitant les visites amb l'alumnat:
- Pascual
- Bon Preu
- Patel
- Vinyes
- Esfossa
- Fira Alimentaria de Barcelona
- Nespresso-Dolce Gusto
- Bon Area